Skip to main content
0521 - 597331

Over ons

Grondverzet – loonwerk en mechanisatiebedrijf Vink BV is in 1966 opgericht. Op 19 september 2007 is het bedrijf overgenomen door de familie Wijntjes. Het gezin bestaat uit Peter en Margret en hun vier kinderen Rick, Richard, Danny en Daphne.

Na het plotseling overlijden van Margret in mei 2011 en Peter in maart 2014 gaan Rick, Richard, Danny en Daphne verder met het bedrijf. Ondanks het verdriet zetten zij hun schouders eronder.

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondverzet en mechanisatie. Daarnaast is er een sterk toenemende belangstelling van particulieren voor werkzaamheden zoals het aanleggen van een paardenbak, vijver of tuin.

Op dit moment heeft Vink BV circa 35 medewerkers in dienst. De medewerkers zijn VCA gecertificeerd en het bedrijf is NCK gecertificeerd voor VCA* 2017/6.0 en ISO 9001:2015.

Rick Wijntjes

Ik draai voornamelijk mee in het loonwerk als chauffeur op de hakselaar, trekker en kraan. Ik vind het leuk om samen te werken en veel contact te hebben met onze werknemers. Ook maak ik regelmatig berekeningen en offertes voor werkzaamheden. Wanneer er hulp nodig is op kantoor ondersteun ik daar, maar ik ben het liefst buiten aan het werk. Omdat ik veel verschillende dingen doe binnen het bedrijf ziet elke dag er anders uit, dat vind ik erg leuk en zie ik als een uitdaging.

Richard Wijntjes

Tot februari 2018 was ik werkzaam op kantoor als planner, Harm Tel heeft deze functie van mij overgenomen waardoor ik meer tijd heb om andere werkzaamheden te verrichten. Ik houd me nu voornamelijk bezig met personeelszaken, werk aannemen, contacten onderhouden en de administratie. Ook heb ik nu meer tijd om aandacht te besteden aan ons andere bedrijf: Grasdrogerij Wijntjes-Eijbergen BV. Ik heb altijd met veel plezier als planner gewerkt, helaas was dat soms te druk. Het is fijn dat ik nu meer tijd heb om mijn aandacht te verdelen over andere werkzaamheden die ook belangrijk zijn.

Danny Wijntjes

Ik ben het aanspreekpunt als het gaat om mechanisatie; chef werkplaats. Ik zorg dat de andere monteurs weten wat zij moeten doen en wij zorgen er met elkaar voor dat de machines, van zowel onszelf als die van klanten, kunnen blijven draaien. Ook regel ik alles betreffende het magazijn en wanneer het nodig is help ik op kantoor. Ik vind het fijn om mijn eigen taak binnen het bedrijf te hebben en vind het leuk om regelmatig contact te hebben met klanten en leveranciers.

Daphne Wijntjes

Binnen onze bedrijven heb ik verschillende taken. Zo ben ik verantwoordelijk voor een deel van de administratie, waaronder het factureren van de mechanisatietak, alle crediteurbetalingen en de bedrijfscertificering van o.a. ISO en VCA. Daarnaast houd ik me bezig met een deel van personeelszaken zoals de bedrijfskleding en het voeren van voortgangsgesprekken. Social media en promotie heb ik inmiddels uit handen gegeven aan collega Carlijn Brink, maar ik vind het nog steeds erg leuk om hierin actief mee te denken.

Het samenwerken met mijn broers vind ik erg leuk, omdat we elkaar goed kennen zijn we op de hoogte van elkaars sterke en zwakke punten. Dit maakt het ondersteunen van elkaar makkelijker. Naast mijn werkzaamheden binnen de bedrijven werk ik 2 dagen als diëtist binnen huisartsenpraktijken in Assen.

De afwisseling en het samenwerken met veel verschillende mensen maakt mijn werkweken dynamisch en uitdagend. Geen dag is hetzelfde!